Voor welke toepassingen zijn animaties geschikt?

Een animatievideo is een sterk en onderscheidend marketingmiddel om jouw bedrijf of merk te presenteren aan jouw doelgroep. In een korte tijd kun je al een compleet beeld geven van de toegevoegde waarde van jouw bedrijf om zo nieuwe klanten te werven. Maar animatievideo’s zijn naast merkpresentatie voor vele andere doeleinden in te zetten.

 

Welke toepassingen zijn er voor animatievideo’s?

Er zijn tal van manieren waarop je animatievideo’s kunt inzetten voor je bedrijf. Bij ROI Animations hebben we al vele bedrijven en merken geholpen hun boodschap uit te dragen door middel van een animatievideo. Wat kan een animatievideo voor jouw bedrijf of merk betekenen?

Een animatievideo inzetten voor het uitleggen van complexe ideeën of processen

Animatievideos kunnen helpen om complexe ideeën op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen. Dit is vooral handig als je producten of diensten hebt die niet gemakkelijk te begrijpen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weergeven van logistieke stromen, het in beeld brengen van productieprocessen of het maken van productvideo’s van complexe producten met veel verschillende onderdelen. Wil je een ingewikkelde werkwijze, ingewikkeld proces of dienst op een unieke manier uitleggen? Kies dan voor een uitleganimatie.

Animatievideo’s zijn geschikt voor het promoten van producten of diensten

Voor het promoten van producten of diensten kunnen animatievideo’s ook worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een animatie maken die de voordelen van je product of dienst laat zien, of die de unieke kenmerken van je product of dienst benadrukt. Een uitleganimatie is een geweldig marketingmiddel om jouw product/dienst aan te prijzen of uit te lichten. 

Animaties verhogen de betrokkenheid en merkbekendheid

Animatievideo’s zijn een geweldige manier om de betrokkenheid van je publiek te vergroten en de merkbekendheid te vergroten. Door een animatievideo opvallend in te zetten zijn mensen sneller geneigd om je bedrijf te onthouden en er later op terug te komen. Wil je jouw bedrijf onderscheidend presenteren, dan kan dit perfect via bedrijfsanimaties.

Trainingsmateriaal maken met animatievideos

Als trainingsmateriaal voor je werknemers kunnen animatievideos ook worden gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om complexe procedures of processen uit te leggen, of om nieuwe werknemers te trainen. Wil je een ingewikkelde procedure of een ingewikkeld proces op een duidelijke manier aan je personeel uitleggen? Kies dan voor een uitleganimatie.

Animatie ten behoeve van interne communicatie

Animatie kan worden gebruikt voor interne communicatie binnen je bedrijf. Bijvoorbeeld om belangrijke updates of aankondigingen te delen, of om de bedrijfscultuur en waarden te benadrukken. Hier worden vaak statische infographics voor gebruikt. Een infographic is een grafische weergave van een verhaal of proces. Middels plaatjes met korte en bondige teksten maak je iets duidelijk aan je doelgroep of personeel. Het handige van een infographic is dat je alles in één duidelijk overzicht toont.

Animatievideos inzetten om een karakter of mascotte te introduceren of te communiceren

Karakter animaties worden gemaakt op basis van passende personages (karakters). Een karakter kan een goede manier zijn om beleving en herkenbaarheid aan je merk toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan de hamsters van Albert Heijn. Wie kent ze niet? Karakter animaties geven het karakter een podium en zorgen voor een extra merkherkenbaarheid.
Karakters zijn geschikt om in te zetten voor elke doelgroep. Een specifieke doelgroep die extra gevoelig is voor de beleving die karakters bieden zijn natuurlijk kinderen. Heb je kinderen als doelgroep dan is het vooral interessant om karakter animaties in te zetten. 

Kortom, animatievideo’s zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Het gebruik van animatievideo’s is een effectieve manier om je boodschap op een creatieve en visueel aantrekkelijke manier over te brengen. Een animatievideo kan specifiek worden toegespitst op jouw merk, dienst of product en daarmee een betere merkherkenbaarheid creëren. 

 

Animatiestudio Breda

Als animatiestudio uit Breda realiseren wij animaties middels verschillende type animatiestijlen. Infographic-animaties bestaan voornamelijk uit iconische elementen. Karakter animaties worden gemaakt op basis van passende personages (karakters). Wil je een ingewikkelde werkwijze, ingewikkeld proces of dienst op een unieke manier uitleggen? Kies dan voor een uitleganimatie. Wil je jouw bedrijf onderscheidend presenteren, dit kan perfect via bedrijfsanimaties of kies voor een statische infographic.

Kom je op de koffie?

Wil je een animatievideo laten maken? Kom dan eens bij ons op de koffie in Breda, dan bekijken we samen de vele voordelen die een animatievideo voor jouw bedrijf kan hebben en welke vorm animatie voor jouw merk het meest geschikt is.