Waar komen de prijsverschillen van animatievideo’s vandaan?

Van nog geen duizend euro tot enkele duizenden euro’s. De prijs van animatievideo’s loopt behoorlijk uiteen. Hoe komt dat?

Het maken van een kwalitatieve en succesvolle bedrijfs- of uitleganimatie is maatwerk. Een proces dat bestaat uit verschillende stappen. Eerst kruipen we in het DNA van de opdrachtgever om de focus en de essentie van de animatie boven tafel te krijgen. Immers een goede start is het halve werk.

Vervolgens maken we de tekeningen, animaties en audio. Ook komt de definitieve lengte van de animatie tot stand. Stuk voor stuk elementen die van invloed zijn op de prijs.

Zo duurt een bedrijfsanimatie ongeveer een minuut. Een uitleganimatie is vaak wat langer, afhankelijk van de complexiteit van de boodschap.

Stijl en details animatie

Bij het tekenen speelt de gewenste stijl zoals 2D of 3D en de details een rol. Het ontwerpen van een karakter met veel bewegingen en gezichtsuitdrukkingen kost meer tijd dan een eenvoudig karakter. Een creatieve weergave van een weg is sneller klaar dan een realistische tekening. Een bestaande afbeelding verwerken daarentegen vraagt minder tijd dan het illustreren van een beeld.

Bij de animatiestijl speelt de montage tijd een rol. Is er veel of weinig beweging en vloeien de scènes naadloos in elkaar over of bestaat de animatie uit losse onderdelen?

Audio animatie

De audio bestaat uit twee ingrediënten. De geluiden die horen bij het verhaal en de voice-over. Standaard geluiden zijn goedkoper dan maatwerk. Een professionele voice over is van onschatbare waarde. Een professional zorgt voor het juiste volume, tempo en toonhoogte.

Samen met onze opdrachtgevers vinden we het juiste evenwicht in al deze prijsbepalende elementen. Zo creëren we een animatievideo die altijd op nummer één staat. Een boodschap die eruit springt voor een eerlijke prijs.

Wil je ook weten hoe jouw bedrijf eruit springt met een animatie? Neem dan contact met ons op.