Youtube is jarig

Als animatiestudio en marketingbureau zetten wij YouTube uiteraard ook vaak in bij de uitrol van onze marketingstrategie. Je merkt dat vooral tijdens de intelligente lockdown het gebruik van YouTube enorm is gestegen en YouTube is dan ook populairder dan ooit.

De site is in 2005 opgezet door drie medewerkers van betaalplatform PayPal. Via PayPal kan je online geld overmaken en ontvangen. Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim gingen op 15 februari 2005 aan de slag met het opbouwen van de site en de rest is geschiedenis.

YouTube-Jarig-animatiestudio Breda

De eerste video
De 1e video op het videoplatform ging over jawel, een dierentuin. De video genaamd Me at the Zoo is op het moment van het plaatsen van dit blog over YouTube, inmiddels al meer dan 221 miljoen keer bekeken and is still counting. In de video zie je Jawed Karim een bezoek brengen aan de dierentuin van San Diego. In mei 2005 lieten de drie heren zien hoe de website eruit zou gaan zien. Rond december 2005 vond de officiële introductie van YouTube plaats. Een jaar later werd YouTube overgenomen door de zoekmachinegigant Google.

Leuke weetjes over YouTube (2022):
1. Zanger Justin Bieber en vele anderen zangers en zangeressen zijn bekend geworden dankzij YouTube.
2. YouTube heeft al veel miljonairs gecreëerd. Zo verdiende de Engelstalige youtuber Ryan ToysReview 22 miljoen dollar in 2018. Ook in Nederland is de dagelijks vlogger EnzoKnol al miljonair geworden door dagelijks een nieuwe vlog te publiceren.
3. de meest bekeken video is: Baby Shark Dance | Sing and Dance | Animal Songs