De kracht van een uitgebalanceerde uitleganimatie

Het water loopt je in de mond als je de winkel verlaat met je nieuwe koffiemachine met welkomstpakket. Maar thuis drijft de pagina dikke gebruiksaanwijzing van het apparaat je tot wanhoop.

Hoe krijg je al die uitgebreide opties die je peperdure koffiemaker biedt onder de knie? Gelukkig, je ontdekt de qr-code! Die leidt je naar een pagina op het web met diverse uitleganimaties. Korte, krachtige filmpjes over het gebruik van je apparaat, het onderhoud en de diverse smaken. Al snel vult de geur van latte macchiato je keuken.

Uitleganimaties, het marketinginstrument om een complex product, dienst of proces voor iedereen op een begrijpelijke manier weer te geven. Vaak kun je al in één minuut een proces visualiseren en presenteren. Hoe maak je een goede uitleganimatie?

Bij een animatie die iets uitlegt, ga je ervan uit dat de kijker het product, dienst en/of bedrijf al enigszins kent. De boodschap die je communiceert is leidend. Vooraf kies je bewust of je één of meerdere aspecten van je product of dienst uitlegt.

Zo voorkom je dat je teveel informatie deelt. Want bij elk stukje informatie hoort beeld. Een krachtige uitleganimatie is in balans; de juiste hoeveelheid informatie mét beeld. En vergeet niet de details. Onmisbare elementen om de animatie voor iedereen begrijpelijk te maken. We zijn immers allemaal anders. De één ziet alles in één oogopslag, de ander pas na drie keer kijken.

Bij het maken van de uitleganimatie speelt ook de essentie van je boodschap een rol. Wat voor gevoel roept die op? Welk beeld hoort daarbij? En vervolgens welke details ondersteunen deze rode draad?

Als je alle bovenstaande vragen goed beantwoordt, creëer je een heldere en rustige uitleganimatie.

Hulp nodig? Onze koffiemachine zorgt voor lekkere koffie bij een vrijblijvend gesprek.