Zet jouw animatie in de schijnwerpers

Yes, jouw uitleganimatie of bedrijfsanimatie is gereed en daar ben je natuurlijk apetrots op en terecht! Deze voldoet helemaal aan jouw wensen en vertelt het gewenste verhaal kort & krachtig. Iedereen gaat jullie animatie zeker leuk vinden. Maar…. niemand weet nog van het bestaan af.

Hoe zorg je nu dat jullie animatie de potentiële doelgroep bereikt en wat zijn de voordelen van zo’n een speciale marketing campagne rondom jouw animatie? Wij sommen een aantal middelen op om een beeld te geven hoe jouw krachtige animatie het hoogste bereik en rendement behaald.

Tips van full-service marketingbureau ROI verhogen uit Breda:

  • Social media. Het is bewezen dat bewegend beeld de aandacht trekt van je doelgroep. Tijdens het scrollen door social media feeds blijven mensen bij bewegend beeld – sneller en langer kijken – dan bij statisch beeld. Dit zorgt voor een groter bereik en meer betrokkenheid van jouw acties binnen social media. Daarnaast is een animatie onderscheidend en wordt de link naar jouw merk al snel gelegd. De animatie wordt immers volledig afgestemd op jullie huisstijl en zorgt zo dus voor consistentie en merkversterking.
  • Campagne. Met een specifieke marketing campagne rondom jouw animatie wordt het meer dan alleen een video die mensen eens voorbij zien komen. De animatie blijft beter “plakken” wanneer je doelgroep op verschillende touchpoints wordt geattendeerd op jullie nieuwe animatie en merk. Hiervoor bundelen wij de krachten van verschillende kanalen afhankelijk van de focus qua doelgroep bepalen wij welke wij actief inzetten en hoe de verdeling van het advertentiebudget zal zijn. Kanalen waar je aan kunt denken zijn dus Facebook, Instagram, LinkedIn, Google, YouTube en de bekendste mediakanalen en websites.
  • DVD-kaart. Animaties zijn vooral gefocust op digitale media. Uiteraard biedt het ook qua offline marketing wel degelijk mogelijkheden. Met fysieke reclamemiddelen als bijvoorbeeld een DVD kaart die wij kunnen realiseren heb je een onderscheidende bedrijfspresentatie. Wat is er sterker dan te kunnen zeggen ‘Heb je een minuut?’ om vervolgens middels de DVD kaart jouw bedrijf te presenteren. ZO maak je meteen een goede eerste indruk en die maak je maar één keer.

Zorg dat ook jouw doelgroep zo snel mogelijk op de hoogte is van jouw nieuw krachtige animatie. Ben je geïnteresseerd om jouw krachtige animatie te realiseren en daarna met de wereld te delen?

Samen met full-service marketingbureau ROI verhogen, helpen we je graag met het animatietraject als dit marketingtraject.